Живот в Северозапада - там където е сърцето!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Обяви  (Прочетена 96784 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цони

• Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4519
Re:Обяви
« Reply #660 -: Февруари 07, 2016, 01:39:33 »
Активен
Животът с назе се ебава.

Рошковец

• Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 625
« Reply #661 -: Август 03, 2016, 07:09:18 »
Помага Бог, оважаеми съфорумци!

Понеже са кана таа годин' да ода на фестивала на народната носиа в Жеруна и ми а мерак да са пуща с носиа од нашиа край, реко а са допитам до вазе. Знаа ли некой дали моа да са сдбиа с такава носиа- са си купа, да зема под наем ели па да ми ги подари неко :-)(конвенционалните интернет сайтове ги не броим, тех съм ги видел). Благодаръ за вниманието и наздраве!  :krkanje:
Активен
"Между преди и след е целият живот. Всичко. Между преди и след е нищото, в което увисваш и разбираш колко си се скапал." Николай Фенерски, "1994".

Байо Либен

• Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 2636
« Reply #662 -: Август 07, 2016, 09:09:49 »
Помага Бог, оважаеми съфорумци!

Понеже са кана таа годин' да ода на фестивала на народната носиа в Жеруна и ми а мерак да са пуща с носиа од нашиа край, реко а са допитам до вазе. Знаа ли некой дали моа да са сдбиа с такава носиа- са си купа, да зема под наем ели па да ми ги подари неко :-)(конвенционалните интернет сайтове ги не броим, тех съм ги видел). Благодаръ за вниманието и наздраве!  :krkanje:

Можеш да си поръчаш да ти ушият носия от кой край кажеш в Балкан фолк СФ.
Активен
яж пи и се весели.
Библията ни учи да обичаме ближния,а Кама-сутра объяснява, как да го правим.

Тунчов

• Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 313
« Reply #663 -: Август 18, 2016, 11:45:16 »
я знам и къде вече...у сухата река... ;)

http://www.leila.bg/izrabotka-na-narodni-nosii-v-sofia-kontakti/
« Последно редактиранье: Август 19, 2016, 07:56:34 от Тунчов »
Активен

Цони

• Тумбак
« Reply #664 -: Август 29, 2016, 02:21:46 »
Помогнете! Момата си търси мъж! Знам, че измежду моите приятели има такива, които ще откликнат на този зов за помощ :)
За справки: Нина Пенева

На 34г. 165см 110кг. 43N обувки. Живея скромно и достойно на село до дама. Мъж не съм имала щото то тука са останали само дъртаци и страхливци. Имам три сестри все омъжени и живи родители. Племенниците понякога ми викат лельо а друг път чичо. Не им се сърдя, детска им работа. Обичам домашния уют, природата, виното и ракията. На абютюренската пих уйски и много ми хареса, че шишето е квадратно. Мога да карам комбайна и трактор, както и да ги бутам или дърпам, ако закъсат. Ама само по асфалта, че инъче затъвам да коленете в калъ. Имам мотор "иж" с кош. Лани, когато валя големият дъжд и отнесе моста, сама пренесох на гръб 73 овце, 14 кози и 4 пръча + 3 каракачанки и бай Митьо с магаренцето му. Най ме озориха пръчовете, че трябваше да ги свалям от сливите. Помня само, че бай Митьо са кръстеше и мърмореше: "Ох леле божкеее, на кое ли добру мумче ще му почерни дните тоз вампир?" Хакнъх му един шамар, да съ сафиряса. И сега ма заобикаля га ма види и все ходи на реката да си търси златния мост. Мен в село много ма почитат и уважават и мъжете, и жените. Много си търся вече мъж, че не се търпи повече. Заран все се събуждам изпотена и ми е едно криво и пусто на сърцето и душата. Да готвя мога, ама по ми харесва да мачкам с голи крака, кога някой чужд мъж е настинал. Той стене пъшка и се гърче, пък аз мачкам ли, мачкам. Търся си мъж, дето да не е много учен, че да има за какво да си говорим. А пък и те учените все са едни кекави и с очила и ризи. Да си седи дома и да се занимава с каквото ще.. Да има жива душа покрай старите, че аз като тръгна на лов, по два дена се пилея по пущинаците. Ама празна никога не съм се връщала. На барове и на доктор не ходя....Искам само да ме обича и да си правиме деца. Няма да го бия или да го товаря с много работа да не са повреди."
Активен
Животът с назе се ебава.

Дръмон

• Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 14154
  • Под прикритие-с разкритие!
« Reply #665 -: Август 29, 2016, 03:53:29 »
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :punk: :punk: :punk: guru :smeeeh: :green: :green:
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Пачо

• Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 9344
« Reply #666 -: Август 30, 2016, 07:10:19 »
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :green: :green:
Активен
Ебагуу свинята са испрай на дувару и изеде мотичето!

Байо ракиджията

• Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 1089
« Reply #667 -: Август 30, 2016, 10:37:01 »
Еи че мома,блазе му кой а земе. :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
Активен
Епа обичам а таа пуштина ракиата, е не че чак толко а обичам, ма без неа не моам!

Чвора

• Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21571
« Reply #668 -: Август 30, 2016, 05:30:29 »
ебааа таа обява-тава е в духа на манифеста дето с ньего царо е обявил Балканската войнъ ! :smeeeh: guru
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Бай Еван Астрилецо

• Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 5639
  • беркофчънин
« Reply #669 -: Август 30, 2016, 08:55:11 »
  guru guru guru guru guru guru guru guru guru guru guru guru guru guru guru guru guru
Активен
Като лежим - лежим, па като станем, та седим

унучка на Тинджулата

• Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12589
« Reply #670 -: Януари 15, 2017, 08:38:20 »
"Търсят се спешно българи, които държат счупени, развалени, неработещи, проблемни (и затова забравени и потънали някъде по скринове и чекмеджета), но изпълнени със свидни спомени вещи, машини и инструменти, които изискват поправка.
През месец февруари от Япония ще пристигнат занаятчии, които ще обикалят по домовете специално, за да ги поправят с японска майсторска технология, непозната в България.
Акцията е изцяло благотворителна и ще се осъществи заедно с японски телевизионен екип, който ще заснеме работата на японските майстори в България и усмивките на българите. Японските кинотворци искат да уловят човешките радости и съдби, да зарадват с топлота българите и по този начин да докажат, че за добрите дела няма граници и разстояния!
Майсторите са:
Занаятчия мебелист, дърводелец (и специалист по сглобки); инженер (електрическо оборудване); Kintsugi (Кинцуги – реставратори на керамика с злато и смола); зидаро мазач; майстор по метал (включително по заварки).
Вещите могат да са с най-различни размери, например:
Рибарски кораб, каруца, общинска чешма, стан за килим, казан за варене на розово масло, казан за варене на ракия, съдове за кисело мляко, народни музикални инструменти, стари електрически уреди от японски марки, часовници и каквато и да е автентична стара красота.
Моля, пишете!"
На некой от вазе моо му щукне нещо, зарди тава го пущам, а и идеята е ентересна. Събитието го е пущила една японка, която от доста години  живее и работи в България. Разбира български, ако имате предложение или питане, пишете й на лично съобщение тук
https://www.facebook.com/events/596504843865934/
 :)
« Последно редактиранье: Януари 15, 2017, 08:42:10 от унучка на Тинджулата »
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

Цони

• Тумбак
« Reply #671 -: Януари 15, 2017, 08:52:35 »
Един задрямал бакшиш не спря на стопа и ми блъсна вратицата на Мицубиши-то, шофьорската.  :green:
Активен
Животът с назе се ебава.

Бай Еван Астрилецо

• Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 5639
  • беркофчънин
« Reply #672 -: Януари 15, 2017, 09:41:14 »
То жив и здраф ле си, текене се исчуква?
Активен
Като лежим - лежим, па като станем, та седим

Джайо

• Админ
  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 6402
« Reply #673 -: Януари 15, 2017, 09:43:51 »
ама друго си йъ да го изчукат Епонците
Активен

Мичи

• Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 8063
  • DECET IMPARATOREM STANTEM MORI
« Reply #674 -: Януари 15, 2017, 09:45:03 »
 Колегиална тъ потпре у лево,каеш

Цитат
майстор по метал (включително по заварки).
Епонците идат,нема а са косиш  :krkanje:
 Тебе ли ти нема нищо... :krkanje:
Активен

Страницата е създадена за 0.127 секунди с 17 запитвания.